Landvergnügen Vignette

Geplaatst op door

LANDVERGNÜGEN, GRATIS KAMPEREN BIJ DE BOER IN DUITSLAND.

Landvergnügen, Gratis kamperen bij de boer in Duitsland.

Met de kampeergids van Landvergnügen en het bijbehorende vignet mag iedereen 24 uur lang zijn camper, kampeerbus of caravan neerzetten bij boerenbedrijven in heel Duitsland, van de Noordzeekust tot aan de Allgäu, van de Nederlands-Duitse grensstreek tot aan de grens met Polen. De kampeergids ‘LANDVERGNÜGEN’ is nu voor het derde jaar in Duitsland op de markt en blijkt een schot in de roos te zijn. Een reden te meer het concept ook in het kampeergekke Nederland te promoten. Landvergnügen neemt je mee naar plaatsen die niet aan de bekende toeristische routes liggen en waar je ongestoord kunt genieten van de rust en de natuur.

Het idee
Met de kampeergids van Landvergnügen kom je op verborgen, idyllische plekjes en maak je kennis met een grote verscheidenheid van regionale landbouwproducten. Weg van de gebaande toeristische paden, een nachtje kamperen in een wijngaard, tussen de fruitbomen of op het erf met uitzicht over de grazende koeien. Neem een kijkje achter de schermen bij de producenten van regionale landbouwproducten en ervaar hoe ze actief bijdragen aan het behoud van het platteland.

Achtergrond Landvergnügen
De man achter Landvergnügen is Ole Schnack. Toen hij in 2012 met zijn gezin in een VW LK 28 Karmann uit 1986 op pad was in Frankrijk en met de Franse kampeergids ‘France Passion’ te gast was bij Franse boeren op de meest fantastische plekken, was hem meteen duidelijk: dit concept ga ik voor Duitsland ontwikkelen. Want het aantal camperaars stijgt en steeds meer mensen willen onthaasten en zijn op zoek naar inspirerende, authentieke belevenissen.

2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023